Vad är SUP?

SUP står för Stand Up Paddleboard och är en aktivitet som har blivit mycket uppmärksammad runt om i världen och speciellt i Europa och Sverige. Paddleboard fungerar som så att utövaren står på en paddelbräda och paddlar sig framåt med en paddel.

Eftersom paddleboard har en anpassningsbar design, kan du använda din paddle i allt från sjö till hav. Variationen av vattentyper ger fler möjligheter att bruka din paddleboard, beroende på vad för typ av vatten som du har din paddelbräda i.Sevilla: 1,5-timmars paddlingur - Sevilla, Spanien | GetYourGuide

SUP Board

För att få ut det mesta av en SUP upplevelse är att välja en relevant paddleboard. Du kommer att märka stora skillnader med paddleboard om du har valt en SUP board som passar perfekt för din SUP aktivitet. Paddleboard finns i hårt material eller som upplåsbar. Till synes är båda alternativen lika, men de har en del egenskaper som skiljer dem åt. En hård paddle board är skapad för högre fart, har bättre glid och är ett bra alternativ om du inte vill blåsa upp din paddleboard varje gång och vill ut i vattnet snabbare. Den stora fördelen med en uppblåsbar paddelbräda är att den är enkel att förvara och att du kan ta med den överallt och utforska nya vattentyper dit du rest.

SUP Yoga

Inom SUP kan du göra det mesta och med den specialdesignade paddelbrädan är möjligheterna stora att göra mer än att bara paddla. En ny trend inom SUP är SUP Yoga som är yoga som utförs på din paddleboard. SUP Yoga är en träningsform som är uppbyggd precis som traditionell yoga och som är fokuserad på en mix av balans och styrketräning med det avslappnande vattnet runtomkring.

Stand Up Paddle Stockholm

I Stockholm trendar träningsformen SUP. För att upptäcka och njuta av Stockholms skärgårdar har trenden gått från att hyra kajak Stockholm runt till att ta en paddleboard Stockholm runt. SUP är en hobby som passar både unga och gamla och som förmedlat en ny uppskattad utomhusaktivitet när det är strålande Stockholms väder. Vid vattenaktivitet är Paddleboard en upplevelse som passar för både nybörjaren och experten.